Jump to content
  • 0
QueenCognac

02 GP 3.1L Temperature guage fluctuating

Question

Anyone able to tell me if this issue is a thermostat or the sensor? My 02 GP 3.1l temp guage started fluctuating a lot and heat would work then not work...after 2 days now the heat is completely gone amd guage is still fluctuating? Any ideas as im stuck fixing this myself.

Sent from my LGMS330 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Have you checked the coolant level? Not sure if you have the plastic waterpump elbows on that one.i did and they cracked and leaked.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tired of these Ads? Register Today!

  • 0

It's not that simple to answer without being there. Many things and multiple things can be involved. That said, with it being a 02 I’ll assume the antifreeze has been changed seldom. If it's never been flushed and if most or all of its life there's been Dex Cool in the system you most likely have major blockage. If that's the case it will require a complete redo of the coolant system. Water pump, lines, heater core and radiator. What you described makes me lean towards that. So you will need to verify that condition before you start down that road.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Tired of these Ads? Purchase Enhanced Membership today to remove them!
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.