Jump to content
Forums Gone... but not forgotten!
Pontiac of the Month

64 kiwi boni's 1964 Bonneville

2023 February
of the Month

  • Welcome!

    Welcome to Forever Pontiac, where we keep the memory of Pontiac alive with great discussion, maintenance tips, restoration/modification progression "blogs" and help from professional & DIY mechanics. Also, wonderful competitions that occur regularly. Please register for an absolutely free account to join in!

A couple problems with my Comp G


Recommended Posts

I bought this car in April 2010. Love the car. No problems. But, a couple months ago the check engine light came on. The code was "P0243 - turbo/sup wastegate solenoid A malfunction"

I had it cleared and it didn't show up again until a month later. When I got it scanned again, there was a #4 Cylinder Misfire code on there. Now the codes come back immediately after being removed. I haven't had time to mess with this at all. It's our only car. Putting in the shop would be hard. But, hopefully these are issues I can handle one weekend. Any tips would be appreciated.

Link to comment
Share on other sites

That's odd to have a misfire appear in the troublecodes...

IIRC, they come with Iridium plugs, and plug failure usually doesn't occur until after 100K.

Damn, I'd look for vacuum leaks then, I know you have the intake now, you might have left something disconnected.

Link to comment
Share on other sites

Not sure what plugs it has now. I'm thinking of maybe just doing plugs and wires all together. Think it would be ok to drop a heat range even thought I haven't started with major mods yet? I'm sure in the Florida heat it wouldn't hurt. lol. Car ran like crap when I went to the track 6 months ago.

Also, I didn't find any leaks. The bypass valve(wastegate) looked to be stuck slightly away from the bump stop on the SC housing. Maybe that's normal? Can anyone with a L32 confirm if it's supposed to be all the way against the stop at idle? Also, when I go WOT, I can see on the gauge and hear that it gets full boost for a split second and then immediately goes to half on the gauge. So I guess it's just not holding it. I hope I can figure this out. Car is really sluggish. Not really bad, but I notice it. I was at a dead stop and punched it. Tires didn't light up nowhere near as much as it did even before the intake. Very noticeable that way lol

Link to comment
Share on other sites

Sluggish...a catalytic converter is possible too, since it seems to happen to EVERY FWD V6 GM car, including my own. :lol2:

But since you're not heavily modded, I'd stick with the stock heat range plugs, just to see if the plugs even make a difference. As for the bypass valve, I'd ask AaronGTR, he's a pro with roots style superchargers, and FI in general.

Link to comment
Share on other sites

' date='Jan 24 2011, 08:14 AM' post='47051']

Sluggish...a catalytic converter is possible too, since it seems to happen to EVERY FWD V6 GM car, including my own. :lol2:

But since you're not heavily modded, I'd stick with the stock heat range plugs, just to see if the plugs even make a difference. As for the bypass valve, I'd ask AaronGTR, he's a pro with roots style superchargers, and FI in general.

Maybe so. I plan on doing headers and deleting the CAT anyway.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

Tired of these Ads? Purchase Enhanced Membership today to remove them!
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.