Jump to content
Forums Gone... but not forgotten!

Tired of these Ads? Register Today!

  • Welcome to Forever Pontiac

    We are a community of Pontiac enthusiasts. The purpose of our community is to keep alive the Pontiac spirit by sharing (or showing off) our cars, discussing Pontiac, helping each other work on our cars and find information, plus attend various meets/shows/etc... To aid discussion, sharing, event planning and selling of parts/cars/anything, we have various parts of the website to aid this from Forums to an online Garage to Classifieds to even a Document Download Repository. You can find links to these in our navigation above based on what each section helps with (discussion, local events, learning, etc...).

    We invite you to contribute, find help or just view some of our member's amazing cars! Don't forget, we also have great contests from time to time (like our Pontiac of the Month and yearly calendar contest) and our Pontiac This OR That, a fun game where you choose the best of two randomly selected Pontiacs from our online garage.

    We look forward to seeing you around!

Sign in to follow this  
Ghost

03 Focus issue

Recommended Posts

my dad is having trouble with the Focus. it doesnt start. he first thought the fuel pump or filter or along the lines of gas not reaching the engine. but those are fine and gas reaches the fuel rail. there is spark. he borrowed a scanner and it pointed to an O2 sensor which was replaced. but its still the same. what else to check?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tired of these Ads? Register Today!

The O2 sensor was replaced but the code is still being thrown?


Share this post


Link to post
Share on other sites

Was the battery disconnected for the install? If not disconnect it step on the brake pedal. Wait 20 minutes then reconnect. Pray that during the install the electrical did not arc across the computer.


Share this post


Link to post
Share on other sites
sensor was swapped out with battery still in. code cleared and tried to start it. but still no go. any scan since then is incomplete. and how long of a brake step?

Share this post


Link to post
Share on other sites

couple seconds to discharge any residual electrical charge.


Share this post


Link to post
Share on other sites

problem found. store tomorrow.


Share this post


Link to post
Share on other sites

What was the problem?


Share this post


Link to post
Share on other sites
timing was off due to the broken tension pulley.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

Tired of these Ads? Purchase Enhanced Membership today to remove them!
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.